Sponsor

Vanaf volgend jaar moeten alle internetproviders vrije modemkeuze toestaan

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Dennis Door Dennis Hardware Nieuwsberichten

De Autoriteit Consument & Markt (afgekort ACM) heeft opnieuw regels opgesteld, waarin wordt vastgesteld dat consumenten en bedrijven over 6 maanden zelf mogen bepalen welke modem zij gebruiken.

VodafoneZiggo is hier al lange tijd op tegen, eigen modem gebruik mag niet voor de klanten van VodafoneZiggo. Volgens het bedrijf zijn hun eigen modems essentieel voor het goed werken van hun netwerk. De ACM heeft alleen geoordeeld dat dit niet het recht op vrije modemkeuze tegen zou moeten werken. Dus over 6 maanden kunnen OOK VodafonZiggo klanten zelf hun modem kopen.

Wat vind de ACM

De ACM zegt: “De keuzevrijheid voor gebruikers zorgt ervoor dat de concurrentie en de innovatie op de markt van deze apparaten wordt gestimuleerd. Vrije keuze van modems en routers draagt bij aan lagere overstapdrempels voor consumenten. Omdat ze dan in veel gevallen hun eigen modem kunnen meenemen naar een nieuwe telecomaanbieder. De consument mag een eigen modem kiezen, maar mag ook het modem van de aanbieder gebruiken."

Een kanttekening is wel dat als er netwerkstoringen ontstaan door ondeugdelijke apparatuur dat een internetprovider wel mag ingrijpen. Dit kan dan natuurlijk ook zorgen voor zorgen dat bij internet problemen de internetprovider de schuld afschuift op de gebruiker, want het is immers de hardware van de consument en de consument dient daar dan zelf zorg voor te dragen.

Bron: Autoriteit Consument & Markt

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *