Sponsor

Verkoopdatum en line-up Ryzen 7000 mogelijk bekend

In dit nieuwsbericht lees je onze visie op het laatste nieuws aangaande actualiteiten en persberichten.
Jonah Door Jonah Hardware Nieuwsberichten
Zen 4 Raphael

De geruchtenmolen voor Ryzen 7000 is draaiende, want er zijn twee geruchten naar buiten gekomen omtrent de aankomende processorreeks van AMD. Zo zou de wereldwijde verkoopdatum van Zen 4 op 15 september kunnen vallen. Dit is gebaseerd op een gemaakte foto van een slide tijdens een presentatie in China, waar de genoemde datum op weer wordt gegeven.

Het is mogelijk dat dit een interne presentatie betrof, bestemd voor partijen zoals fabrikanten. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat 15 september de daadwerkelijke releasedatum, ofwel verkoopdatum van Ryzen 7000 betreft. Het is in ieder geval twee maanden eerder in het jaar dan Zen 3 deed lanceren in 2020, dus AMD lijkt in die zin aardig op schema te liggen voor deze lancering.

AMD Ryzen 7000 - releasedatum

Line-up bij release

Een interessanter gerucht bestaat uit de daadwerkelijke line-up van Ryzen 7000. Volgens een tweet van bekende lekker Greymon55 zouden we de 7600X, 7800X, 7900X en 7950X mogen verwachten. Opvallend is dat de 7700X mag ontbreken, net zoals dat de 5700X bij Zen 3 deed ontbreken.

Dit kan wederom betekenen dat de Ryzen 5 7600X de beste keuze zal zijn voor gamers, waar liefhebbers van threads eerder kiezen voor de Ryzen 9 7900X. Verder doet het óók ontbreken aan non-X-varianten van de processoren, al zal AMD deze ongetwijfeld achter de hand houden.

Bron: VideoCardz

Delen op
Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *