Voorraad Radeon RX 6000 zéér beperkt volgens retailers

Hardware nieuws, pc

Afgelopen september, in afwachting van Radeon RX 6000, wisten enkele twitteraars hun zorgen uit te drukken omtrent de lancering van die videokaarten. Daarop wist Frank Azor, Chief Architect of Gaming Solutions bij AMD, met vertrouwen te reageren. Zo ging hij een weddenschap aan voor 10 dollar dat Radeon RX 6000 geen ‘paper launch‘ tegemoet zou gaan. Een dag na de lancering van de Radeon RX 6800 en RX 6800 XT lijkt het erop dat de beste man toch nog zijn geld kwijt is.

Zo melden gebruikers op de subreddit van AMD dat de lancering een blamage was. In het geval van Micro Center, een welbekende Amerikaanse retailer, werd gedeeld dat slechts een dozijn kaarten per locatie beschikbaar was. Als dit waar blijkt, dan gaat AMD een slechtere lancering tegemoet dan Nvidia mee wist te maken met RTX 3000. Liefhebbers die een kaart wilden bemachtigen, zijn logischerwijs teleurgesteld.

Naast dat zijn er zogeheten ‘scalpers’ die de kaarten nu doorverkopen voor een absurd hoge prijs. Dit is een onontkoombaar gedrag bij de lancering van allerlei gewilde producten, maar het kan de zure nasmaak van een gemiste aankoop wel verergeren. Dat wordt mede zichtbaar aan de reacties die voortkomen uit de eerdergenoemde subreddit van AMD. Kortom, AMD lijkt haar belofte qua beschikbaarheid niet waar te maken.

Waar liefhebbers eventueel naar uit kunnen kijken, is de lancering van aftermarket Radeon RX 6000-kaarten. Dit zal pas in 2021 geschieden, maar dit zou een grotere beschikbaarheid met zich mee kunnen brengen. Anderzijds valt het te beargumenteren dat AMD als vooralsnog exclusieve aanbieder een beter aanbod moet bewerkstelligen. Laten we hopen dat het rode kamp meer voorraad van Radeon RX 6000 zal bieden in de komende periode.

Bron: Tom’s Hardware

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Deze website gebruikt cookies om de ervaring te verbeteren. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. AccepteerOns Privacybeleid