Sponsor

Windows 10-update veroorzaakt BSOD’s en framerate-problemen in games

Software nieuws, pc

Een recentelijke Windows 10-update, die door het leven gaat als KB5001330 en KB5001337, blijkt ernstige problemen te veroorzaken. Dat melden gebruikers op diverse fora, met als voornaamste problemen een terugkerende Blue Screen of Death (BSOD), framedrops in games of zelfs kwesties buiten games om. Zo komen sommige pc’s terecht in een boot loop of werkt het internet niet langer naar behoren door DNS-kwesties.

In zéér zeldzame gevallen resulteert de update in een bekende bug die gebruikersbestanden wist. Dat wist TechRadar enkele dagen geleden al te melden. De bug resulteert in een verwijdering van je gebruikersaccount, waardoor je niet langer in staat bent om in te loggen. Daarnaast is de gebruikersfolder, met bijbehorende bestanden, vervolgens verdwenen.

Tijdelijke oplossing

Voor Windows 10-gebruikers op versie 2004 en 20H1 betreft het de KB5001330-update, terwijl het voor versies 1900 en 1903 dan KB5001337 mag zijn. Het is dus verstandig om de update te vermijden totdat de problemen zijn opgelost. In sommige gevallen loopt de update tijdens het installatieproces vast en wordt deze dus niet afgerond, wat in dit geval in het voordeel zou kunnen werken.

Mocht de update op je pc terecht zijn gekomen, dan is het mogelijk om deze te de-installeren in het configuratiescherm bij ‘Programma’s en onderdelen > Geïnstalleerde updates’. Daar kan je mede terechtkomen via het geschiedenisoverzicht van updates en te drukken op ‘Installatie van updates ongedaan maken’.

Bron: ComputerBase

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid