Sponsor

Windows 11 gelekt met nieuw Start Menu, instellingen en meer

Hardware nieuws, pc

We mogen vandaag getrakteerd worden op iets unieks, want een vroege build van Windows 11 is gelekt. Volgens Tom’s Hardware (en de reactie van het Microsoft-team op Twitter) is het legitiem, al dan wel een vroege build die niet representatief kan zijn van de uiteindelijke versie. Wel krijgen we een voorproefje van het nieuwe besturingssysteem. Zodoende bestaat het eerste lek uit een aantal screenshots, afkomstig van het Chinese Baidu-forum.

Op de eerste afbeelding is een nieuw, gecentreerd Start Menu zichtbaar en een overzicht apps en instellingen. De tweede afbeeldingen toont de editie en versie; in dit geval betreft het een Dev-uiting van Windows 11 Pro. Op eerste gezicht mag het fundament van Windows 10, qua lay-out, dus behouden zijn. Wel lijkt het erop dat Windows 11 een stuk vriendelijker zal zijn voor touchbediening, waar Microsoft enige tijd geleden al naar hintte.

Na het duo aan screenshots hebben diverse partijen een daadwerkelijk exemplaar van Windows 11 in handen gekregen. Zodoende zijn er inmiddels allerlei previews en walkthroughs te vinden. Op basis van de eerste hands-on ervaringen blijkt de donkere modus aanwezig en verbeterd te zijn. Ook kan het Start Menu gewoon weer terug naar links geplaatst worden. Kortom, het is enkel de standaardervaring die bij Windows 11 even opgefrist wordt.

Onthulling Windows 11

Op 24 juni krijgen we het nieuwe besturingssysteem officieel in actie te zien. Op die dag staat een groot Windows-evenement te wachten, waarvan we dus nu weten dat het sowieso de onthulling van Windows 11 omvat. Dan komen we dus écht te weten welke verbeteringen in de back-end zijn doorgevoerd, waar Microsoft op focust met deze nieuwe versie en nog veel meer. Daar bieden wij logischerwijs ook coverage voor, dus kijk daar vooral naar uit.

Mocht je overigens behoefte hebben aan de nieuwe achtergrond van Windows 11, dan kan je alvast de wallpaper downloaden.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid