Sponsor

Zen 3-gebaseerde AMD Threadripper 5000 verschijnt in augustus?

Hardware nieuws, pc

Eind 2020 wist AMD de voordeur van de processorwereld in te trappen met Ryzen 5000, gebaseerd op de Zen 3-architectuur. Het succes van deze processorreeks mag reeds bewezen zijn, maar liefhebbers vragen inmiddels naar een ander Zen 3-product: de opvolgende Threadripper-reeks. Deze staat vandaag centraal, want volgens een gerucht zal Threadripper 5000 later dit jaar, in augustus om precies te zijn, arriveren.

Het vermoeden is afkomstig van Twitteraar KittyYYuko, een bekende lekker van hardware-informatie:

Het bericht vertaalt zich naar: “In addition, in August amd will release a new generation ThreadRipper processor”. Het is al enige tijd bekend dat de nieuwe ‘rippers’ onderweg zijn, maar deze tweet lijkt de eerder vermoedde vertraging te bevestigen. Dit vanwege minder hoge prestatieverbeteringen dan verwacht, waardoor er meer ontwikkelingstijd benodigd is. Zodoende mag het bijna anderhalf jaar geleden zijn sinds de laatste Threadrippers voor consumenten.

Vooralsnog is het onduidelijk wanneer we Threadripper 5000 exact gaan zien, al zijn de processoren overduidelijk onderweg. Ondertussen heeft AMD wel al de Zen 3-gebaseerde EPYC Milan-reeks de wereld in gebracht, met overduidelijke verbeteringen.

Wellicht zoekt AMD vergelijkbare winsten voor Threadripper 5000. In betrekking tot die reeks moet er wederom compatibiliteit zijn met TRX40, maar fabrikanten lijken mede te wachten op meer informatie vanuit AMD. Als consumenten dienen we eveneens nog even te wachten.

Bron: Videocardz

Laat een reactie achter

Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

We gebruiken cookies voor een betere website-ervaring. We gaan ervan uit dat je hiermee akkoord gaat. Accepteer CookiesBekijk ons Privacybeleid